Strategie en creativiteit

Een rake campagne bedenken, da’s ongetwijfeld één van de voornaamste redenen om met RCLM DSGN samen te werken. Het succesrecept voor een reclamecampagne? Strategie en creativiteit versmelten tot een magisch én meetbaar hoogtepunt. Niemand praat over een strategisch sterk idee zonder creativiteit. Terwijl een übercreatief idee zonder strategisch inzicht je doelgroep in verwarring brengt.

RCLM DSGN vertrekt vanuit uw budget en haalt het maximum van output voor uw merk eruit. Dit allemaal in samenspraak bij een kop koffie uw branding campagne is op die manier telkens een verhaal op maat met de meetbare hoogtepunten die u wilt bereiken.

Strategie & doelstellingen bepalen

Het strategische luik start met een brainstorm om de identiteit, de doelstellingen en doelgroepen te bepalen — liefst door medewerkers én klanten. De resultaten zijn de basis van je strategie. En dat is de maatstaf waaraan je het succes van jouw reclamecampagne afmeet.

Creatieve kapstok

RCLM DSGN stimuleert creativiteit op verschillende manieren. Soms organiseren we een interne brainstorm. Een andere keer vertrekt de strateeg voor een inspirerende wandeling in de omgeving van onze hoofdkantoren. Ieder heeft zijn ‘creatiefste plekje’ — in de auto, onder de douche of op de wc. De creatieve saus die je daar bedenkt, moet overtuigen. Anders vliegt het idee in de vuilbak, nemen we ons een koffie en beginnen we opnieuw.

Offline campagne

In een wereld waar dagelijks miljoenen Tik-Tok’s en Instastory’s worden verstuurd, blijft RCLM DSGN rotsvast geloven in de blijvende kracht van offline communicatie. Van opvallende printadvertentiesleuke tv- en radiospots tot buscampagnes en billboards. Wij maken je wegwijs in de wereld van deze mogelijkheden gebaseerd op uw budget.

Online campagne

Nergens kan je zo makkelijk zoveel mensen gericht bereiken dan op het internet. Maar hoe val je op in deze zee van informatie en entertainment? Met een origineel concept en een sterke uitvoering op de juiste kanalen. RCLM DSGN kijkt verder dan je kan zien. We gaan op zoek naar een originele invulling waardoor je een blijvende indruk nalaat.

Meten en optimaliseren

Elke reclamecampagne eindigt met een uitgebreide analyse. De doelstellingen die we in het begin vastleggen, vormen nu de graadmeter. Hebben we bereikt wat we wilden bereiken? En … waar kunnen we nog beter doen? Dankzij de lessen uit het vorige traject, begin je en wij efficiënter aan het volgende. Er is zoveel wat we kunnen leren uit campagnes.